sunnuntai 19. huhtikuuta 2009

Ihanan aurinkoinen maanantai!

Ulos hengailemaan, kunhan vaan hoidetaan pakolliset aamuhommat alta pois.

Mie pistin viime viikolla yrttejä kasvamaan. Jääkaapissa on itämistä oottelemassa tähkälaventeli ja rosmariini ja hyllyssä kasvua alottelemassa basilika, iisoppi, piparminttu, salvia, sitruunamelissa ja timjami. Kamomillasaunio ja mäkikuisma oottaa vielä siemenpusseissa, et saisin aikaseks pistää ne ulos multiin.

Ja eilen sain sit aikaseks noita kestositeitä. Ihme, kun meni nepittäminen semmoseks säätämiseks. Ekan siteen naaras vaati varmaan neljä kantaa ja yhtä monta naarasosaa, et saatiin toimiva side. Mut loppu hyvin, kaikki hyvin ja yhteensä viis sidettä valmistu eilen. Noi pulit oli Myllymuksujen tilkkuja, joita tilasin villakankaan kanssa samaan aikaan. Norsujen kanssa on joskus aikoinaan tilattua ruskeeta bambupöllökangasta, keltasten nakkikoirien kanssa raidallista veluuria ja kukkapulin kanssa Kontista raahattua kierrätysflanellilakanaa.




Kirpparillakin käytiin lauantaina. Sieltä löyty pojille jokunen T-paita ja sukkia, söpö pieni norsukassi bambukahvoilla, tän vuoden puuttuvat Suuri käsityö -lehdet ja pien pullo. Mie oon haaveillu kerääväni semmosia pieniä (vanhoja?) pulloja tän miun luonnollisen kosmetiikkaharrastuksen säilytykseen. Kuvassa oleva päärynän muotone lasirasia tuli joiltakin Nurmijärven markkinoilta eläinsuojeluyhdistyksen arpajaisista voittona. Sisällä on karitevoita.


Ja siitä luonnollisesta kosmetiikkaharrastuksestakin jotain: mie oon ihan vihreä tässä. Se postipaketti, josta aiemmin kirjotin, kotiutui meille perjantai-iltana. Siellä oli mm. shikakai-jauhetta, jolla pesin hiukset heti seuraavana aamuna. Ja hiuksista (ja päänahasta) tuli aivan ihanan tuntuset. Sit laitoin vielä turauksen jojobaöljyä pyyhekuiviin latvoihin ja jätin siihen, ihan sen takia, kun ihmiset on näyttäny keskusteluissa valittelevan, et shikakai jättää koppurat latvat. No, johtuko jojobasta vai mistä, mut miun latvoista ei koppuroita jääny, vaan ihanan pehmeät.

Mie ostin aikoinaa huutiksesta Anu Rannan ja Kristiina Ounapuun kirjan Kauneutta ja puhtautta luonnosta. Sieltä kokeilin öljysekotusta kuiville käsille ja kynsinauhoille: manteli- ja oliiviöljyä sekotetaan suhteessa 3:1. Nyt mie oon tänää ja eilen tätä käsiini hieronu. Nää kädet vetäs nimittäi taas kylässä ollessa viime viikon alussa niin kuiviks, et kirveli koko ajan ja sattu, kun käsiä liikutti. No, ei nää nyt oo tullu tällä kokeilulla ihan yhtä pehmeiks, kun varmasti tulis, jos pistäsin paksun kerroksen Helosania, mut ei nää kädet nyt enää kipeetkään oo millää tavalla ja kuiteki selkeesti paremmat ku kotii tullessa. Yöks miun piti pistää paksu kerros karitevoita, mut enköhä mie yöllä unohtanu sen kaikes hässäkäs, ku Eelis heräs, yms.

Nyt meil alkaa menee meininki semmoseks, et eiköhän tää ollu tässä tällä kertaa ;) .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti