keskiviikko 1. huhtikuuta 2009

Huonekalu tuunausta.

Kävimme viikonloppuna Lappeenrannassa Jennin serkun rippijuhlissa. Vietimme pitkän viikonlopun lomaille ja kirppareita kiertäen. Löysimme mm. Chymoksen vanhoja purkkeja. Ei ihme sillä Chymoksen tehdas oli aikoinaan Lappeenrannassa. Jenni löysi taas kankaita ja muuta tuunattavaa.

Jennin isovanhempien ullakolta löytyi vanha puukirstu ja pari vanhaa tuolia. Vihdoin ja viimein pääsen tuunaamaan vanhoja käyttöesineitä jälleen käyttöön. Tuolit ovat vaaleat, mutta tupakan savun kellertämät. En vielä tiedä haluanko maalata niitä uudestaan sillä nyt niistä näkee, että ovat olleet tupakkahuoneessa. Istuimen kangasosan vaihdan kirpputorilta löydettyyn jykevään kankaaseen. En tiedä kankaan alkuperäistä käyttötarkoitus, mutta mielestäni se istuu tuoleihin loistavasti.


Oikealla tuoli tuunaamattomana. Pesin tuolit vedellä, johon lisäsin hieman pesuainetta. Tuolit olivat todella likaiset ja pölyiset. Sen jälkeen poistin istuin osasta kankaan ja yllätykseksi totesin, että alla oli toinen kangas. Kyseinen kangas oli varmasti tuolien alkuperäinen kangas ja se oli kiinnitetty pienillä nauloilla. Poistin naulat ja laitoin talteen.



Vasemmalla kuva alta
löytyneestä kankaasta.

Leikkasin molemmista kankaista palaset ja laitoin tuolin pehmusteen alle talteen. Ehkäpä seuraava tuunajaa löytää ne sieltä.

Uuden kankaan pesin ja silitin, jonka jälkeen asettelin paikkoilleen. Kiinnitin kankaan nitojalla.





Nyt pitää vain päättää poistaisinko vanhan maalin ja maalaisin uudelleen vai jättäiskö maalamatta vai olisivatko tuolit tälläisenään ihan riittävän tuunattuja. Maali on toki paikoitellen kulunut jo pois. Toisaalta vanha saa myös näyttä vanhalta. Vaikeaa.


Valmis tuoli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti