sunnuntai 1. maaliskuuta 2009

Ompele tenaville vääränkokoset tamineet, perjantai soikoon!

Mie näin tänää kauheesti vaivaa. Yritin pitää vauvoja ilosina ja viihdyttää niitä ja piirtää kaavoja yhtä aikaa. Sama juttu kankaita leikatessa. Miulla oli mielessä kivat, perjantaina yhen Rajiksen kangaskaupan alesta löytyneestä kankaasta tehyt, tyköistuvat T-paidat kankaan kuosiin sopivilla resoreilla. Ihan varta vasten ostin ne resoritkin (onneks ne oli kans alessa!). Valkkasin kooksi 80 cm ja leikkasin kaavat. Leikkasin kankaat, tosin koska kaavat näytti ihan valtavilta, nii jätin saumavarat pois (meillä siis ohkasia lapsia). Aloin ommella. Mielestäni onnistu oikeen loistavasti, jälestä tuli siistiä, jne. Sit ku olin ommellu kaula-aukon resorin ja hihat paikallee, aloin sovittaa kolttua Eeliksen päälle. Eikö mitä, se kaula-aukko oli nii onnettoman pieni, et se ei ois menny ees Baby Bornin pään läpi, vaikka siinä ois ollu kolmen sentin saumavarat! AAAAAAAARRRRRGGGGH!

Ei siinä auttanu muu ku kiroilla pitkän aikaa ja kaivaa sakset ja alkaa leikkaa resoria auki. Hyvästi kaunis ompelus :-( ! Leikkasin olkasauman hihaan asti auki, kanttasin toisen paidan siitä olkasauman matkalta ja käänsin resorin sisään ja ompelin päältä, toisen kanttasin resoria myöten ja lopuks kumpaankin länttäsin kolme neppiä. Ei tosiaan mikään kaunistus, mut joka tapauksessa ne oli pilattava. Jatkoin hommia. Sit jossain vaihees alalanka loppu ja puolasin lisää ja kai asettelin jotain jotenki huonosti siihen koneesee, ku alalanka alko sottaa ihan urakalla. Sit meni hermo ja surautin toiseen paitaan pikasesti saumurilla resorit kiinni vyötärölle sekä hihansuihin.

Eelis koittikin sit toista paitaa, joskin viimeistelemätöntä. Ei siitä alettu kuvia napsimaan, oli sellanen teltta Eelikselle ja Eelis vielä muutenkin väsyny ja kiukkune. Miuta ei nyt huvita uhrata ajatustakaan noille paioille. Ainakaa viikkoo. Tässä vielä kuva. Jos joku löytää ne jostain ja tunnistaa, nii vieköön kauas pois!


Mitenköhän päin tää kuva nyt tulee? Omassa hakemistossa tää näkyy oikein päin, mut Bloggerin esikattelus väärippäi.

Nyt mie lähen unille virittäytymää uuteen päivää. Miul on huomenna paljon ommeltavaa. Tuli tänää just tilausta omalle kestoilulle, ekaa kertaa piiiiiitkästä aikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti