maanantai 23. maaliskuuta 2009

Monenmoista

Viimein sain valmiiks neljä omppuvaippaa. On ollu nimittäin leikattuna aika pitkän aikaa. Sillä vanhalla tutulla WeeWekan kaavalla nääkin. Vähän kehnosti menee näitten ja raitavaippojen neppien värit. Nää vaaleemmat ois passannu loistavasti raitavaippoihin ja niitten raitavaippojen nepit on just tuon PULin ompun värisiä. Ankat sopi mukavasti vaippojen väriin ;) .



Pojilla alkaa olee yövaipat aika nafteja HH extroja lukuunottamatta. Piti alkaa kehittää omaa kaavaa. Tältä se näytti. Pikanen sisätäyttösurautus halpiskankaista ja tarroilla. Liian levee on haaruksesta. Eli siitä sit kavennetaan seuraavaan raakileeseen. Löysin tuota kuosikangasta (käytössä pehmennyttä flanellia) Mäntsälästä kirpparilta. Sitä on onneks jälellä vielä moneen harjotusvaippaan. Eessä palomiehet on valitettavasti pää alaspäin, pyllyssä oikein päin.



Mainitsin tuossa jo Mäntsälän kirpparista. Siellä käytiin lauantaina ja tuon kankaan lisäks sieltä löyty muutakin. Mm. kirja nimeltä Viipaloitu villatakki ja muita tuunauksia ja 60- tai 70-luvun mekko/tunika, josta meinasin tuunata itelleni kesämekon, äp-peitto, josta ajattelin yrittää ite tehä "snuukkelia" (törmäsin viime viikolla tuohon sanaan ja oli ihan pakko kysyä herra Kuukkelilta, mitä se tarkottaa), eli nukkumapussia pienille. Mein kirpparilla käytiin taas myös ja jotain pientä sieltäkin löyty: pussillinen pitsiä, vanha pöytäliina, Elviksen älppäreitä, vanhaa Arabiaa, vanha täkki.

Tää on se miun tuleva kesämekko. Hais ihan järkylle.

Mie oon innostunu virkkauksesta. Oikeestaa mie innostuin vasta viime viikolla, kun näin niin ihanan kauniita virkkauksia jossain blogissa. Sit oli pakko ettiä lisää ja loppujen lopuks tilasin itelleni virkkauskirjan. Aloin kokeilemaan, miten onnistuu ja työn alla on tällä hetkellä itelle laukku isoäidin neliöistä (ajattelin kyllä ommella tähän vuoren, kun sattuu olemaan sopivan väristä kangasta jemmassa), oikeestaan tää on ihan loppusuoralla. Seuraavaks meinasin tehä pojille kesämyssyt, joihin löysin "reseptin" netistä yhestä blogista. Sitä seuraavakin työ ois jo tiiossa, mut siihen mennessä mieli ehtii ehkä muuttua monta kertaa.


Kauhee, kun hirveest ois asiaa, mut en nyt vaa jaksa kirjottaa mitää. Ehkä Kimmolla on asiaa piakkoin. Ehkäpä jo huomenna?

1 kommentti: